Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser
Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Dansk kylling med masser af smag i selskab med sæsonens grøntsager og danske Anicia linser. Om du spiser den som lørdagskylling eller på en helt almindelig mandag, er op til dig. Men vi lover dig, at retten vil skabe begejstring rundt om bordet hos både store og små.

Sund og nærende hverdagsmad med danske råvarer

Kylling i fad er en klassiker i det danske køkken, og med Anicia linser får retten et ekstra lag fylde og protein. De møre grøntsager, saftige kyllingestykker og linser giver en varmende hverdagsret, der både mætter og smager af hjemmelavet hygge.

Kombinationen af kylling, linser og grøntsager sikrer en god balance af protein, fibre og vitaminer, der gør retten oplagt til hverdagsmad, og det er en enkel måde at få flere bælgfrugter ind i de klassiske retter. Anicia linserne er sammen med de sprøde mandler med til at give retten ekstra spændende smagsnuancer og konsistenser.

Med bælgfrugter i retten behøver du ikke servere tilbehør til i form af ris eller kartofler, men du kan dyppe et godt hjemmebagt foccacia i den smagfulde kraft, der samler sig fra kylling og grøntsager.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 hel økologisk dansk kylling 1,4-1,6 kg (alternativt kylling i stykker) 
  • 2 spsk. Mill & Mortar flaming dust (eller andet BBQ krydderi)
  • 3 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 4 gulerødder
  • 4 fed knust hvidløg
  • 4 kviste timianblade
  • ¼ kg cherrytomater 
  • 75 g mandler, evt. salte røgede mandler 
  • 1 lille bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minuttetr.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Kyllingen parteres i underlår, overlår og bryst, del eventuelt hvert bryststykke i to. Du kan også anvende dansk kylling, som allerede er skåret i stykker.
  • Pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt og gulerødder i grove tern.
  • Skyl og skær tomater i halve.
  • Pil hvidløg og giv dem et lille slag med en flad hånd, så skallen bliver på, men de har åbnet sig en smule.
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Tag et ovnfast fad og hæld olie i bunden. Læg heri kylling, løg, peberfrugt, gulerødder og hvidløg.
  • Tilsæt herefter halvdelen af tomaterne og halvdelen af linser i fadet.
  • Krydr med krydderier, salt og peber og læg friske timiankviste på toppen.
  • Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
  • Efter 30 minutter tilsættes mandlerne og resten af tomaterne til kyllingefadet.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen i 15 minutter.
  • Serveringsforslag

    Drys resten af linserne, friske timiankviste og hakket persille på toppen og servér eventuelt med en af vores mange salater med linser, ærter eller hestebønner.