Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Af Pure Dansk™

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost
Glutenfri
Glutenfri
Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Knuste kartofler er et skønt tilbehør til din hovedret, grillmenu eller alverdens salater. Smag disse nemme kartofler med sprøde danske Anicia linser og to danske oste (Havgus og Hallands Himmel), der giver kartoflerne en dyb smag.

Giv de knuste kartofler et ekstra lag

Ovnbagte kartofler bliver ekstra lækre, når de knuses og toppes med sprøde Anicia linser og smeltet ost. Kombinationen af den bløde kartoffelmidte, de sprøde linser og det cremede ostelag giver en intens smagsoplevelse, der forener comfort food med proteinrige bælgfrugter.

En enkel, men smagfuld ret, hvor linserne tilføjer et grønt, proteinrigt twist til en velkendt favorit, og de to slags oste, den faste salte og den bløde blåskimmel, supplerer med spændende smagsnuancer.

Prøv kartoflerne med en hjemmelavet aioli lavet på aquafaba (kogevandet fra Ingrid ærter), hestebønnedip med rosmarin og hvidløg, og som tilbehør til grillmenuen eller en af vores mange salater.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg kartofler 
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 35 g Arla Unika Havgus 12 (alternativt anden fastmodnet ost ala parmesan)
  • 15 g Arla Unika Hallands Himmel (alternativt anden blåskimmelost) 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
  • Skrub imens kartoflerne og kog dem med skræl, til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne
  • Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem med bagsiden af en gaffel, så de bliver knust. 
  • Hæld olie på kartoflerne og drys med salt, peber og tørret timian. 
  • Top dem med fintrevet Havgus og små stykker Hallands Himmel. 
  • Bag i ovnen ved 200 °C i 10 minutter. Tag kartoflerne ud og drys med de kogte Anicia linser. Giv dem yderligere 10 minutter, så linserne er sprøde men ikke brændte. 
  • Serveringsforslag

    Serveres som tilbehør til salater, kød- eller grøntsagsretter, eller til at dyppe i en aioli.