Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Af Pure Dansk™

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Risalamande er juleaftens dessert nr. 1. Prøv et lille twist og tilføj sprøde sukkercoatede gråærter ala brændte mandler som topping med kirsebærsaucen. 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g sukker 
  • 2 spsk vand 
  • 500 g Risengrød
  • 2 spk. sukker
  • 3 stk vanillesukker
  • 2 dl piskefløde
  • ½ citron, skal herfra 
  • Kirsebærsauce

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over.  

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra Gråærterne og kog i rigeligt letsaltet vand i 35 minutter. Hæld kogevandet fra. 
  2. Tænd ovnen på 200 °C. Spred Gråærterne ud på en bageplade og rist dem i 10 minutter.
  3. Tag en pande og hæld 100 g sukker og 2 spsk vand på og vend rundt til det smelter til en sirup. Hæld de ristede Gråærter på panden og rør rundt. Sukkeret begynder at krystallisere og samle sig om ærterne. Bliv ved til det har den rette farve du ønsker. 
  4. Lad ærterne køle ned på et stykke bagepapir og lav imens risalamanden. 
  5. Pisk fløden til flødeskum, hvor det stadig er fløjsblød og ikke helt stift. Vend det sammen med risengrøden. Vend vaniljesukker, sukker og revet citronskal i. 
  6. Varm kirsebærsaucen op og hak de "brændte" Gråærter i mindre stykker

    Servér risalamanden med varm kirsebærsauce og de hakkede "brændte" Gråærter på toppen