Risalamande med kirsebær sauce og gråærter à la brændte mandler

Af Pure Dansk™

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler
Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Risalamande er juleaftens dessert nr. 1. Prøv et lille twist og tilføj sprøde sukkercoatede gråærter à la brændte mandler som topping med kirsebærsaucen.

Risalamande i moderne udgave med knasende gråærter og kirsebærsauce

Julens mest elskede dessert får en velsmagende opgradering med kirsebærsauce og sprøde gråærter à la brændte mandler. Kombinationen af fløjlsblød risalamande og karamelliserede danske bælgfrugter skaber en harmonisk balance mellem tradition og innovation. Perfekt til dig, der vil forny julebordet uden at give køb på hygge og smag.

Et moderne take på den klassiske juleskål, hvor hver mundfuld kombinerer cremethed, frugtig syrlighed og knasende sødme – alt sammen baseret på naturlige og danske råvarer.

Tradition og fornyelse går hånd i hånd når vi pifter den elskede juledessertklassiker op med danske bælgfrugter. Prøv også vores anden version, hvor risalamande møder cremet cheesecake med gråærter i en harmonisk juledessert.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter à la brændte mandler

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g sukker 
  • 2 spsk. vand 
  • 500 g Risengrød
  • 2 spsk. sukker
  • 3 stk. vanillesukker
  • 2 dl piskefløde
  • ½ citron, skal herfra 
  • Kirsebærsauce
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og kog i rigeligt letsaltet vand i 35 minutter. Hæld kogevandet fra. 
  • Tænd ovnen på 200 °C. Spred gråærterne ud på en bageplade, og rist dem i 10 minutter.
  • Tag en pande og hæld 100 g sukker og 2 spsk vand på, og vend rundt til det smelter til en sirup. Hæld de ristede gråærter på panden og rør rundt. Sukkeret begynder at krystallisere og samle sig om ærterne. Bliv ved, til det har den rette farve, du ønsker. 
  • Lad ærterne køle ned på et stykke bagepapir, og lav imens risalamanden. 
  • Pisk fløden til flødeskum, hvor det stadig er fløjsblød og ikke helt stift. Vend det sammen med risengrøden. Vend vaniljesukker, sukker og revet citronskal i. 
  • Varm kirsebærsaucen op og hak de "brændte" gråærter i mindre stykker.
  • Serveringsforslag

    Servér risalamanden med varm kirsebærsauce og de hakkede "brændte" gråærter på toppen.