Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Af Pure Dansk™

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler
Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Risalamande er juleaftens dessert nr. 1. Prøv et lille twist og tilføj sprøde sukkercoatede gråærter ala brændte mandler som topping med kirsebærsaucen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Risalamande med kirsebær sauce og gråærter ala brændte mandler

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g sukker 
  • 2 spsk. vand 
  • 500 g Risengrød
  • 2 spsk. sukker
  • 3 stk. vanillesukker
  • 2 dl piskefløde
  • ½ citron, skal herfra 
  • Kirsebærsauce
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og kog i rigeligt letsaltet vand i 35 minutter. Hæld kogevandet fra. 
  • Tænd ovnen på 200 °C. Spred gråærterne ud på en bageplade og rist dem i 10 minutter.
  • Tag en pande og hæld 100 g sukker og 2 spsk vand på og vend rundt til det smelter til en sirup. Hæld de ristede gråærter på panden og rør rundt. Sukkeret begynder at krystallisere og samle sig om ærterne. Bliv ved til det har den rette farve du ønsker. 
  • Lad ærterne køle ned på et stykke bagepapir og lav imens risalamanden. 
  • Pisk fløden til flødeskum, hvor det stadig er fløjsblød og ikke helt stift. Vend det sammen med risengrøden. Vend vaniljesukker, sukker og revet citronskal i. 
  • Varm kirsebærsaucen op og hak de "brændte" gråærter i mindre stykker.
  • Serveringsforslag

    Servér risalamanden med varm kirsebærsauce og de hakkede "brændte" gråærter på toppen.

    Jul Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter