Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille.

Små bidder af ren glæde

Når det sprøde møder det bløde, opstår den slags mundfulde, man aldrig glemmer. Med en nem snack fritters lavet på danske Ingrid ærter får du en uimodståelig kombination af nordisk råvarekærlighed og snack-venlig luksus. De er nemme at lave på under en halv time og giver masser af smagsoplevelse. Perfekte til tapasbordet, fredagsstemningen eller som en grøn snack, når du samler venner og familie.

Den hjemmelavede tatarsauce med yoghurt, sennep, kapers og urter tilfører den rigtige balance af friskhed og fylde. Servér de sprøde fritters lune, eller gem dem på køl og tag en lækkerbisken med i madpakken.

Bliv inspireret til at lave andre sjove og anderledes snacks som for eksempel sprøde ostesnacks med bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 150 g majs 
  • 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella 
  • 1 æg 
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille 
  • 40 g hvedemel 
  • Salt og peber
  • Smagsneutral olie til stegning
  • Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Tatarsauce 

  • Hak først kapers og cornichoner fint og kom dem i en skål af passende størrelse. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft.
  • Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med de øvrige ingredienser.
  • Lad saucen trække lidt, og smag den til med salt og peber.
  • Lav sprøde fritters med Ingrid ærter 

  • Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg. 
  • Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
  • Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 minutter på hver side.
  • Serveringsforslag

    Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller som en delle med Ingrid ærter og en sprød salat.