Finskbrød med ærtemel

Af Pure Dansk™

Finskbrød med ærtemel
Finskbrød med ærtemel

Sprøde og klassiske julesmåkager. Denne opskrift på finskbrød med ærtemel giver en dejlig og sødmefuld smag.

Småkager med ærtemel og julestemning

Finskbrød med ærtemel er en nem og kreativ julesmåkage, hvor bælgfrugter bliver en naturlig del af decemberbagningen. Den let nøddeagtige smag fra ærtemelet passer perfekt til det søde drys af perlesukker og smørbagt bund.

Bælgfrugter i bagværk giver en naturlig kilde til protein og fibre – uden at gå på kompromis med den sprøde konsistens og klassiske julesmag. En bæredygtig og anderledes måde at bage julens småkager på.

Der er så mange skønne og klassiske danske julesmåkager, og vi har også opskrifter på vaniljekranse, brunkager med Ingrid ærter og peberkager - alle sammen moderne bageopskrifter, der stadig bevarer traditionen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Finskbrød med ærtemel

Antal
35 stk.
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140) g Dansk Ærtemel
  • 2 dl hvedemel 
  • 5 spsk. sukker 
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 200 g smør, koldt 
  • 2 æg, ét til dejen og ét til pensling 
  • Perlesukker 
  • 1 håndfuld finthakkede mandler
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne undtagen perlesukker og mandler i en foodprocessor og blend det hurtigt sammen.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 °C almindelig ovn.
  • På et meldrysset bord rulles herefter dejen ud i 3 stænger med en bredde på 5 cm og en tykkelse på 0,5 cm.
  • Skær nu stængerne ud i stykker á 1,5 cm og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget, pensl kagerne med det og drys perlesukker samt finthakkede mandler oven på dem. 
  • Bag kagerne midt i ovnen én plade ad gangen i 10-12 minutter, til de er gyldne. 
  • Afkøl de sprøde og gyldne småkager på en rist inden servering.
  • Tip

    Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.