Gulerodsbrud med ærtemel

Af Pure Dansk™

Gulerodsbrud med ærtemel
Gulerodsbrud med ærtemel

Dejlige, bløde og sødmefulde gulerodsbrud med solsikkekerner og ærtemel, som tilfører både protein og kostfibre til bollerne. De er nemme at bage og perfekte både som morgenboller, i madpakken og som et mættende mellemmåltid.

Luftige gulerodsbrud med ekstra protein

I denne opskrift har vi givet de klassiske gulerodsbrud et næringsrigt løft med ærtemel, der bidrager med ekstra protein og kostfibre. Gulerodsbrud bagt med ærtemel kombinerer det bedste fra grøntsager og bælgfrugter i én opskrift. Kombinationen giver et saftigt, luftigt brød med en flot farve og en mild smag, der passer til både sødt og salt pålæg.

Den naturlige sødme fra gulerødderne balanceres af den lette, nøddeagtige smag fra ærtemelet, som samtidig øger brødets næringsindhold. En god måde at bage mere bæredygtigt og proteinrigt på. Et oplagt valg for dig, der vil bage med flere bælgfrugter.

Bag en god portion og hav gulerodsbrud til både morgenmad og frokost. Prøv dem for eksempel også med en hjemmerørt smøreost med Ingrid ærter til et nemt mellemmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Gulerodsbrud med ærtemel

Antal
10-12 gulerodsbrud
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 400 g hvedemel
  • 2½ dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 30 g sukker
  • 2 tsk. salt
  • 50 g blødt smør
  • 2 store gulerødder
  • 1 æg
  • 80 g solsikkekerner
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, ærtemel og hvedemel, og ælt dejen glat og ensartet.
  • Tilsæt det bløde smør i mindre stykker, og ælt det ind i dejen, til den er smidig og glat. Lad dejen hæve en 1 time på køkkenbordet med et viskestykke over skålen.
  • Mens dejen hæver, skrælles og rives gulerødderne groft.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af dejen med fingrene. Slå ægget ud i fordybningen, og tilsæt de revede gulerødder og solsikkekerner. Fold dejens sider ind over fyldet, og hak dejen sammen med en kniv eller dejskraber, så ægget, de revede gulerødder og solsikkekernerne blandes med dejen.
  • Hak dejen i 10-12 tilfældige stykker (brud), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad gulerodsbruddene hæve på bagepladen i 30 minutter med et klæde over.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft, og bag gulerodsbruddene i 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
  • Serveringsforslag

    De friskbagte gulerodsbrud kan spises, som de er – både med og uden smør.

    Tip

    Har du en yndlingsopskrift, hvor der skal fuldkornsmel, grahamsmel eller andre fuldkornsmeltyper i, kan du erstatte det med ærtemel. Det er en nem måde at snige bælgfrugter ind i dit bagværk på.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Opskriftvideo