Honningristet granola med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Honningristet granola med Anicia linser
Honningristet granola med Anicia linser

Denne granola er en favorit på morgenbordet. Vores knasende granola er med grønne Anicia linser, som er ristet af i ovnen. Til de travle morgener er det nemt og lækkert med yoghurt toppet med sødmefuld og sprød granola.

Få en sund start på dagen med danske bælgfrugter

Anicia linser er ikke kun til varme retter – de kan også forvandles til sprød granola. Honningristet granola med Anicia linser giver en knasende og nærende morgenmad. Med en hjemmelavet granola i skabet er det enkelt at give hele familien en sund start på dagen.

Linserne ristes i ovnen sammen med havregryn, nødder og kerner i sød honning, hvilket giver en balanceret kombination af sødme, crunch og protein. Den høje mæthedsfaktor gør granolaen til et oplagt valg for dig, der ønsker en sund og proteinrig morgenmad eller snack.

Brug granolaen som topping på yoghurt eller skyr sammen med frisk frugt og bær, eller prøv den som et lækkert drys på en smoothie bowl med Ingrid ærter, og nyd en morgenmad, der både mætter og giver energi hele dagen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Honningristet granola med Anicia linser

Antal
550 g granola
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl honning eller sirup
  • 1½ spsk. smør
  • ½ dl vand
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl grofthakkede mandler
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra. Obs! Har du udblødt linserne natten over, skal de ikke koges.
  • Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
  • Varm honning, smør og vand op i en gryde ved svag varme, til smør og honning er smeltet.
  • Tag en skål, og bland linserne med havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, grofthakkede mandler, kanel og vaniljesukker.
  • Hæld den smeltede honning-/smørblanding i skålen til de øvrige ingredienser, og bland det hele grundigt sammen.
  • Fordel granolablandingen på en bradepande med bagepapir, og bag granolaen i 15-20 minutter i ovnen. Husk, at røre rundt en gang imellem, mens den er ovnen.
  • Tag granolaen ud af ovnen, når den er let gylden. Den bliver knasende, når den er helt afkølet.
  • Opbevar granolaen med linser og kerner i en lufttæt beholder.
  • Tip

    Sæt linserne i blød i vand natten over i køleskabet. Tag de udblødte linser ud af køleskabet, hæld vandet fra, og bland dem med de øvrige ingredienser.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Opskriftvideo