Koldhævede boller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Koldhævede boller med ærtemel
Vegansk
Vegansk
Fryseegnet
Fryseegnet
Koldhævede boller med ærtemel

Luftige boller med mel af danske Ingrid ærter. Smager fantastisk både til morgen og frokost, samt giver en god mæthedsfornemmelse med højt kostfibre- og proteinindhold fra ærterne.

Alle kan bage disse nemme og sunde boller

Koldhævede boller med ærtemel forener det bedste fra klassisk bagning med bælgfrugternes næringsrige egenskaber. Dejen hæver langsomt natten over, hvilket giver en luftig krumme og en dyb, rund smag.

Ærtemel tilfører ekstra protein og fibre, så bollerne både mætter godt og giver en sund start på dagen. De er et mere nærende og klimavenligt alternativ til traditionelle hvedeboller.

Dejen røres hurtigt sammen, hæver natten over, formes uden behov for lang æltning, og så bages de 15-20 minutter i ovnen - sværere behøver det ikke at være at servere sunde morgenboller.

Servér dem lune med smør og ost eller vores hestebønnepostej, eller brug dem i en skøn sandwich til frokost med grønne salatblade og tunfri-salat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Koldhævede boller med ærtemel

Antal
10-12 boller
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 400 g Ølandshvedemel
  • 6 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl græskarkerner
  • 3 spsk. olivenolie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Rør gær og vand sammen i en skål, ind til gæren er opløst.
  • Tilsæt olivenolie, græskarkerner og salt, og rør rundt.
  • Tilsæt lidt ærtemel og ølandshvedemel ad gangen, og rør rundt. Dejen skal være klistret.
  • Sæt dejen i køleskabet til næste morgen.
  • Næste morgen

  • Tænd ovnen på 220C grader.
  • Brug to skeer til at forme bollerne (dejen er klistret).
  • Drys evt. lidt havregryn på toppen af bollerne.
  • Sæt bollerne i ovnen og bag dem i 15-20 minutter (obs: De hæver, når de bager).
  • Serveringsforslag

    Servér dine boller lune til morgenmad eller brug dem som en god sandwichbolle til frokost.