Hjemmelavede linsespirer

Af Pure Dansk™

Hjemmelavede linsespirer
Hjemmelavede linsespirer

Linsespirer smager fantastisk og giver et sundt, sprødt og frisk element på et utal af retter. Pift din rugbrødsmad op, tilføj lidt ekstra sjovt i salaten eller drys oven på en lun gryderet. De kan let laves selv, og du kan opbevare dem enten i køleskabet eller på køkkenbordet.

Dyrk din egen topping

På få dage kan Anicia linser forvandles til sprøde spirer, fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner. At dyrke linsespirer kræver intet avanceret udstyr, og resultatet er et billigt, klimavenligt alternativ til importerede grøntsager. Med deres milde smag og knasende tekstur er linsespirer et oplagt valg, når du vil kombinere bæredygtighed, sundhed og kulinarisk nysgerrighed.

De grønne skud giver både bid og smag som topping på salater, sandwiches, bowls og forskellige aftensmadsretter. Det kan være på toppen af en quinoasalat med gråærter og laks, på en rugbrødsmad med hjemmerørt tunfri-salat eller et knasende element til en bønnegryde med Ingrid ærter.

Tag ungerne med i køkkenet og se, hvordan de små grønne Anicia linser forvandler sig, og udforsk sammen, hvilke retter, I synes, de smager bedst til. Det er en sjov, inspirerende og bæredygtig måde at dyrke sin egen mad derhjemme hele året rundt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Hjemmelavede linsespirer

Ingredienser

Hold skærmen tændt

Sådan gør du

  • Skyl de tørrede linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra.
  • Put linserne i en glasbeholder med låg, gerne med små huller i låget.
  • Stil linserne tilbage i køleskabet eller stil dem på køkkenbordet, ikke i direkte sollys.
  • Se dem langsomt spire i løbet af 2-5 dage. Når spiren er et par centimeter, er de klar til at blive spist.
  • Skyl dem gerne regelmæssigt med vand.