Minestronesuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Minestronesuppe med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Minestronesuppe med Ingrid ærter

Fyldig minestronesuppe med Ingrid ærter. Nem og mættende suppe med grøntsager og pasta.

Italiensk minestrone med Ingrid ærter – smagfuld og mættende suppe til hverdag

Klassisk minestrone får et nordisk løft med proteinrige Ingrid ærter, masser af grøntsager og urter. Suppen er fyldt med smag, mæthed og plantebaserede proteiner, og den egner sig perfekt til både aftensmad og frokost.

Sund og kraftfuld minestronesuppe med nordiske Ingrid ærter, som giver struktur og naturlig protein. Minestrone er et populært valg i den plantebaserede hverdagsmad – og med danske ærter bliver den både lokal og bæredygtig. Store og små elsker denne italienske minestrone.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Minestronesuppe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 3 spsk. olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 100 g spinat
  • 125 g suppehorn
  • ½ citron, saften 
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. 
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint. 
  • Skær bladselleri og gulerødder i små tern. 
  • Varm en gryde op med lidt olie i bunden ved middel varme. Steg løg og grøntsager i 4-5 minutter. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, Ingrid ærter, rosmarin og laurbærblade til gryden. Lad suppen simre i 30 minutter.
  • Tilsæt suppehorn og lad den yderligere koge i 5-7 minutter. 
  • Hak spinaten groft, og kom det i suppen. Når spinaten er rør godt rundt, smages suppen til med citron, salt og peber. 
  • Serveringsforslag

    Ekstra dejlig med et godt brød til, som for eksempel vores italienske focciaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg eller sandwichbrød med ærtemel.