Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges
Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges

En salat der mætter og er fyldt med god smag fra friske krydderurter, grønne danske asparges, sprød spidskål og smørvendte Ingrid ærter. Du kan både spise den som et måltid eller som tilbehør til dine grønne retter.

Små sprødstegte Ingrid ærter løfter denne grønne spidskålssalat

Ingrid ærter er en gammel nordisk sort, som giver salaten et naturligt boost af planteprotein. Sammen med spidskål og grønne asparges bliver det til en enkel og smagfuld ret, der forener nordiske råvarer med moderne madtrends.

Når friske urter møder knasende spidskål og grønne asparges, opstår en salat, der emmer af sommer og friskhed. De små Ingrid ærter tilføjer både fylde og en mild nøddet smag, som binder hele retten sammen. Et oplagt bud på en grøn salat, der kan varieres efter sæson og altid løftes med en aromatisk urte-vinaigrette.

En ideel salat til dig, der gerne vil spise grønt og bæredygtigt og samtidig få fuld valuta på smagen - og Ingrid ærterne som en sund salattopping har man lyst til at hapse for sig selv!

Kan spises som en måltidssalat i sig selv, eller for eksempel sammen med vores hestebønnedeller eller falafler med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 tsk. flagesalt
  • Vand
  • 1 spsk. smør
  • 2 blade hakket frisk salvie
  • 1 dansk spidskål
  • 3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 bundt danske grønne asparges
  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 håndfuld persille 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra ærterne,
  • Kog dem i 20-25 minutter med lidt salt. De må ikke koge ud.
  • Hak 2 blade frisk salvie.
  • Vend de lune ærter, salvie og 1 spsk smør i en skål. Smag til med flagesalt
  • Sæt en gryde med letsaltet vand over.
  • Skyl asparges og knæk bunden af dem.
  • Blanchér dem ved at lægge dem i det kogende vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Skær dem i mundrette stykker.
  • Snit spidskålen fint og vend den med olie, salt og peber.
  • Skyl dild og persille og hak.
  • Vend spidskålen med dild og persille, asparges og 2/3 af Ingrid ærterne. Anret på tallerkener eller i en skål og top med den sidste 1/3 af Ingrid ærterne.
  • Serveringsforslag

    Servér som tilbehør til vores mange retter eller som en måltidssalat i sig selv.