Hjemmelavet remoulade på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet remoulade på aquafaba
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet remoulade på aquafaba

Nem hjemmerørt remoulade, lavet på aquafaba/kogevandet fra Ingrid ærter. Perfekt til den klassiske fiskefrikadelle, eller vores vegetariske udgave fiskefrideller med Ingrid ærter.

Remoulade - en dansk favorit

Det er simpelthen bare lidt mere lækkert og smagfuldt, hvis man kan servere sin egen hjemmerørte remoulade til et par nystegte fiskefileter, frikadeller eller på sin hotdog. Kort sagt er remoulade en uundværlig klassiker i det danske køkken, og selvom man ikke forbinder bælgfrugter med remoulade, er det et perfekt makkepar.

Traditionelt laves den på æg, men med aquafaba, kogevandet fra bælgfrugter, kan man skabe en luftig og cremet mayo-base helt uden animalske produkter. Tilføjelsen af syltede grøntsager, krydderier og lidt sødme giver den velkendte smagsprofil, som vi forbinder med frokostborde og klassiske danske retter. Denne version er et oplagt valg for alle, der vil spise mere plantebaseret uden at give slip på de traditionelle smage - og så er den superenkel at lave!

Prøv den på fiskefrideller, vores vegetariske udgave af fiskefrikadeller, på din fiskefilet eller en hotdog med linsepølser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Hjemmelavet remoulade på aquafaba

Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter
  • 1 gulerod 
  • ½ løg 
  • 4 små cornichoner
  • 2 spsk. kapers 
  • 1 tsk. karry 
  • 1 tsk. gurkemeje 
  • 1 tsk. dijonsennep 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Vend mayonnaise med karry, gurkemeje og dijonsennep og stil på køl, mens du forbereder resten.
  • Skræl guleroden og kog i 5 minutter, til den er al dente.
  • Skær gulerod, løg, cornichoner og kapers i små stykker og vend i mayonnaisen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér som topping til en lang række klassiske frokostretter.