Kold kartoffelsalat med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Kold kartoffelsalat med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Kold kartoffelsalat med Ingrid ærter

En cremet og frisk kold kartoffelsalat med danske Ingrid ærter, creme fraiche dressing og masser af friske krydderurter. Nem at lave og perfekt som tilbehør til alt fra grillretter til hverdagsretter og sommerens picnic.

Dansk sommerklassiker med et grønt pift og nordiske råvarer

Kold kartoffelsalat hører til blandt de mest elskede retter i det danske sommerkøkken. Når den klassiske kombination af nye kartofler og cremet dressing tilføres danske Ingrid ærter, får salaten en ekstra dimension af sødme, protein og fylde.

Med sprøde, nykogte kartofler og danske Ingrid ærter bliver den kolde kartoffelsalat en hyldest til lokale, bæredygtige ingredienser. De milde ærter tilfører både smag og tekstur og giver et moderne twist til den klassiske sommerret, der traditionelt nydes til grill, fisk eller som en del af det kolde bord.

Så intet dansk sommerbord uden kartoffelsalat! Og du kan snildt servere denne version til vores frikadeller med persille og hestebønner eller de vegetariske krydrede grillpølser lavet på hestebønner

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Kold kartoffelsalat med Ingrid ærter

Antal
1 stor kartoffelsalat
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg nye danske kartofler
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. sukker
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 bundt radiser
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand.
  • Imens Ingrid ærterne koger skrubbes kartoflerne og koges møre i rigeligt saltet vand i 20-25 minutter afhængig af kartoflernes størrelse.
  • Hæld kogevandet fra både kartofler og Ingrid ærter, og lad begge dele køle helt af.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, sukker og dijonsennep sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
  • Skyl krydderurterne og hak dem fint. Gem lidt af krydderurterne til at pynte salaten med.
  • Vask radiser for jord, og skær dem i tynde skiver.
  • Skær de kolde kartofler i mundrette stykker.
  • Vend kartofler, Ingrid ærter, radiser og krydderurter sammen med dressingen.
  • Pynt til sidst kartoffelsalaten med de resterende hakkede krydderurter.
  • Lad gerne den kolde kartoffelsalat stå og trække i køleskabet i 30 minutter inden servering.
  • Serveringsforslag

    Servér kartoffelsalaten sammen med vores opskrift på svampefrikadeller med Ingrid ærter, og nyd smagen af dansk sommer.

    Tip

    Har du en rest kogte Ingrid ærter eller kartofler, er denne kolde kartoffelsalat en god måde at undgå madspild.