Madplan: En uge med danske råvarer i sæson — august

En uge med danske råvarer i sæson — august

Af Pure Dansk™

Madplan: En uge med danske råvarer i sæson — august

Madplan med august måneds råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med august sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

 

Dag 1: Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Skønt alternativ til pizza: Glutenfri socca lavet med ærtemel og toppet med linse-romesco, squash, oliven, artiskok og feta
Danske råvarer i sæson: Squash og Peberfrugt

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok



Dag 2: Sprøde fritters med majs og Ingrid ærter

Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille. Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller med en salat
Danske råvarer i sæson: Majs og Persille 

Sprøde fritters med Ingrid ærter

 

Dag 3: Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson. 
Danske råvarer i sæson: Bladselleri og Persille

Fisk i fad med Anicia linser og grønt 

 

 

Dag 4: Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Frisk simpel og sommerlig salat med hestebønner, agurk, feta, rødløg og persille. Servér som en måltidssalat eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller 
Danske råvarer i sæson: Agurk, Persille og Rødløg 

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

  

 

Dag 5: Kåldolmere med hestebønner

Nemme og lækre kåldolmere med hestebønner og fars i en rulle af savoykål - fuld af smag. En god ret, hvis du gerne vil spise mindre kød
Danske råvarer i sæson: Savoykål, Tomater, Persille og Squash

Kåldolmere med hestebønner

 

 

Dag 6: Albondigas - spanske kødboller med Anicia linser

Albondigas er krydrede kødboller i kraftig tomatsauce. En klassisk spansk delikatesse på tapasbordet. Vi har tilføjet danske Anicia linser i kødbollerne for en ekstra lækker smag, tekstur og grønnere version med mindre kød. Servér til vores hjemmelavede pasta med ærtemel
Danske råvarer i sæson: Løg

Albondigas - spanske kødboller med Anicia linser

 

 

Dag 7: Lun linsesalat med grillet grønt og feta

Lækker og enkel lun linsesalat med grillet squash, små grønne peber og feta. Anicia linserne giver en dejlig smag og mæthedsfornemmelse til salaten. 
Danske råvarer i sæson: Squash, Peber og Salat

Lun linsesalat med grillet grønt og feta 
 

 

Til den søde tand: Lagkage med Ingrid ærter, flødecreme og brombær 

Nem lagkage med hjemmelavede lagkagebunde lavet med Ingrid ærter og fyld af lækker flødecreme og brombær. Server bælgfrugtskagen og imponér på din næste fødselsdag og andre festlige dage 
Danske råvarer i sæson: Brombær 

Lagkage med flødecreme og brombær

 

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.