Inspiration til opskrifter med Anicia linser

Vores danske økologiske Anicia linser har en let krydret smag med noter af friske ærter og peber, som giver dybde og fylde til både supper, gryderetter, salater og bagværk. De er naturligt glutenfri, har et fast bid og kan anvendes både kogte eller blot udblødte. Her finder du opskrifter med linser, der viser, hvordan de kan bruges i alt fra klassiske retter til moderne, plantebaserede måltider.

Anicia linser opskrift — Bliv inspireret til at bruge dem i madlavning

Danskproducerede Anicia linser er en bælgfrugt, hvor smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. Hos os finder du opskrifter med Anicia linser, der gør det nemt at vælge plantebaseret, økologisk og lokalt. Anicia linser er det danske svar på puy-linsen eller de røde og grønne linser. De er en sund, bæredygtig og lokal proteinkilde.

De små Anicia linser er nemme at tilberede, og du behøver ikke at udbløde dem i vand inden anvendelse. De skal blot koge i 20-25 minutter, men hvis du sætter dem i blød natten over, kan du også spise dem direkte uden kogning i for eksempel salater - så smager de friskt og lækkert.

De proteinrige Anicia linser kan anvendes i alt fra gryderetter og supper til salater og frikadeller. De kan bruges i en sund linselasagne, en krydret indisk dhal, i boller i karry, i bygotto eller som fyld i wraps. De er skønne på toppen af et hjemmebagt foccacia, med bagte grøntsager eller i pastaretter.

Anicia linser er naturligt glutenfri og kan anvendes i mange forskellige slags bagværk, kager og desserter. De kan bruges i en sundt knækbrød eller granola til morgenmaden, som en smagfuld linsepesto til snacks eller i pålægssalater og linsepostejer til frokost.

Når du vælger danske Anicia linser, får du både klimavenlig protein og den gode fornemmelse af at støtte økologisk jordbrug i Danmark. Med vores opskrifter på retter med danske, økologiske Anicia linser får du nemt idéer til grønne madplaner og sund aftensmad i hverdagen, hvor bælgfrugter indgår.